Antreprenoriat sustenabil in mediul urban din regiunea Sud Muntenia

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020
POCU/82/3.7/104001

Beneficiar: IPA SA - Bucuresti (+4021)318.00.23
500

Certificate ANC

60

Noi Start Up-uri

40000

Finanțare nerambursabilă

44

Persoane Inactive

12

Șomeri

44

Angajați

Obține finanțare de maxim 40.000 euro pentru planul tău de afaceri !!!

Dacă ai domiciliul sau reședința în unul din judeţele Argeş, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița sau Călărași și doreşti să înfiinţezi o afacere non-agricolă, înscrie-te în proiectul nostru și poţi beneficia de:

 • 21 seminarii de informare pentru dezvoltarea antreprenoriatului;
 • Asistență și consultanță pentru elaborarea Planului de Afaceri;
 • Asistenta și sprijin pentru dezvoltarea și consolidarea întreprinderii nou create;
 • Curs gratuit de specializare „Competențe antreprenoriale” certificat de Autoritatea Națională pentru Calificari – ANC;
 • Informare și consiliere în domeniul antreprenorial în cadrul celor 4 centre regionale de informare și sprijin antreprenorial localizate în Pitești, Ploiești, Slobozia și Alexandria;

60 întreprinderi nou create în urma desfășurării Competiției de Planuri de AfaceriObiectivul general al proiectului

Obiectivul general îl reprezintă contribuţii la progresul culturii antreprenoriale şi stimularea ocupării, având drept scop şi obiective pregătirea persoanelor de a iniţia idei de afaceri și de a le concretiza în afaceri sustenabile şi durabile, prin îmbunătățirea nivelului de competenţe antreprenoriale, oferind suportul logistic, financiar şi didactic al iniţiativelor antreprenoriale pentru crearea de întreprinderi cu profil nonagricol din zona urbană corespunzătoare regiunii Sud Muntenia şi a unor locuri de muncă sustenabile şi de calitate.

Grupul țintă

Grupul țintă este format din persoane fizice (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și vor sa înființeze o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă) care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

 • intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban;
 • își au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, într-una dintre cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României, respectiv Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia;
 • își au reședința sau domiciliul în regiunea Sud-Muntenia în care se implementează proiectul.

Detaliere grup țintă

500 persoane (275 femei, 225 bărbați) cu reședința/domiciliul în regiunea Sud Muntenia (Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași).

 • 44% Persoane Inactive
 • 60 Planuri de afaceri finanțate (40.000 Euro / Plan de afacere aprobat)
 • 44% Persoane Angajate
 • 500 Certificate ANC
 • 12% Șomeri
 • 60 Stagii de practica

Regiunea Sud-Muntenia cuprinde judetele:

Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași.


Consorțiul proiectului

Beneficiar - IPA SA

In cei 55 de ani de functionare IPA SA a implementat sute de proiecte de cercetare-dezvoltare si contracte directe in economie. In cadrul programului POSDRU, in perioada 2010-2015, IPA a implementat cu succes un numar de 7 proiecte strategice valorand 14,5 milioane Euro, din care bugetul gestionat de IPA a fost de 8,45 milioane Euro. Dintre aceste proiecte, IPA a fost beneficiar in 2 proiecte si partener in alte 5 proiecte. In aceste proiecte IPA a coordonat si implementat activitati de management, formare profesionala a adultilor, consultanta tehnica si in afaceri, campanii de informare, organizare evenimente. Dintre activitatile relevante pe care IPA, prin statutul sau, este abilitata sa le desfasoare, mentionam activitati aferente codurilor CAEN 8859, 7022, 7112. IPA este furnizor de formare profesionala a adultilor autorizat de ANC, avand autorizate un numar de 7 programe de formare. Ca impact, numai in ultimii 5 ani un numar de 618 persoane au dobandit o calificare, din care peste 30% si-au gasit un loc de munca aferent calificarii, au fost infiintate 175 intreprinderi noi care au creat peste 200 de noi locuri de munca.

Partener - AOA Arges

Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges este o organizatie ne-guvernamentala, non-profit, si apolitica, constituita la initiativa unui grup de firme importante din Pitesti pentru a contribui efectiv la dezvoltarea mediului economic argesean. Cifra de afaceri totala a membrilor AOA AG depaseste 2,5 miliarde de euro. Activitatea principala a Asociatiei Oamenilor de Afaceri Arges se materializeaza în reprezentarea intereselor membrilor in raport cu alte entitati, organizarea de întâlniri de afaceri sub diferite forme pentru stimularea investitiilor in judet, sustinerea de campanii de promovare a produselor locale prin realizarea de târguri, expozitii si alte actiuni similare. De asemenea organizatia îsi propune sa fie si un centru de informare si consultanta pentru firmele membre. Colaborarea cu Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges înseamna accesul la un canal de promovare puternic in mediul local, publicatia economica „Orizont Economic Argesean” care este distribuita primelor 1000 de firme dupa cifra de afaceri din Arges, autoritatilor locale si altor organizatii importante.